Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, denna såsen passar ypperligt till fisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
Blanda creme fraiche, chilisås och sweet chili i en kastrull. Låt såsen sjuda en stund och servera den varm eller ljummen till kycklingen eller annat kött som legat på grillen
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här godasåsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Till det åt vi potatisgratäng, rödkål och såsen nedan. Godastesåsen till kalkon5 dl vatten2 hönsbuljontärningar3 dl gräddelevern från kalkonen3-4 msk svartvinbärsgeléca 1 dl stekspad från kalkonen1 tsk fransk senap1-2 tsk sambal1 tsk soja(redning)Koka levern i vatten och buljontärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.