Köfte450g grovriven zucchini2 vitlöksklyftor, finhackade1/2 c flatbladig persilja1/2 c korianderstjälkar1 c kokta kikärtor1 tsk spiskummin1/2 tsk koriander1/2 c ströbröd alt
Köfte kommer ursprungligen från Turkiet men det här receptet är libanesiskt. Köfte är ett samlingsnamn för olika köttfärs-rätter och kan alltså vara gjort på både nöt, lamm eller kyckling men också vegetariska varianter finns
Blanda alla ingridienser i en skål. Riv löken i ett rivjärn, pressa vitlöken och om du använder färskt bröd, ta 40g bröd och blötlägg och smula sönder och häll sedan bort vattnet
Jag brukar rulla köftena och lägga in dem i frysen. 4 Lägg i purén och köften och koka på svag värme i ca 20 min. 4 Lägg i purén och köften och koka på svag värme i ca 20 min Salta lite i slutet och låt det småkoka lite till innan du lyfter bort den från värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.