Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Snitta sidfläsket och fyll med smeten. 400 g röktsidfläsk. Lägg på oljad form i ugnen med svålen nedåt på 200 grader i 50-60 minuter. 400 g röktsidfläsk
Kalvfond, Mejram, Morot, Purjolök, Röktsidfläsk, Salt, Tomatpuré, Vatten, Vitkål, Vitpeppar Måltider som innehåller vitkål är smart mat… såväl budgetvänligt som hälsosamt
Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt och peppar. Skär under tiden morot, vitlök och paprika i små tärningar och låt dem fräsa med en stund
Resterna av grytan värmde jag med grädde dagen efter, det blev också en höjdare. Vilken succéstart sidan fått, det kommer att bli spännande att följa utvecklingen och läsa allt intressant som de olika kostrådgivarna delar med sig av
Sallad medvarmrökt lax, färskpotatis och röktsidfläsk. Lägg ner potatisen med snittytan ner och fortsätt steka på tills potatisen fått en gyllenbrun färg och sidfläsket blivit krispigt och knaprigt
En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av röktsidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.