Kom ihåg att både kok – och gräddningstid kan variera beroende på hur stor kålrot du har. Det här är verkligen ett perfekt alternativtill den klassiska julskinkan
Vegetariska frikadellerDetta är det bästa receptet jag har testat på vegetariska "kött"-bullar. Gjorde dem idag och frös in till jul, då har jag självklart kryddat med kryddpeppar
Idag lagade jag vegetariska dumplings till lunch. Jag lagar allt mer vegetariskt. Speciellt på hösten tycker jag det är helt ljuvligt med köttgryta eller stek till middag
Buljong tillseitanjulskinka. Knåda ihop vetemjöl och vatten till en homogen deg, behövs det mer vatten till degen så ta mer vatten, det viktigatste är att det blir en deg
Receptet till rotfruktsgratängen hittade jag på bloggen Livsnjutarnas gourmetkök och receptet på kikärtsbiffarna fanns i min samling av spännande recept jag kopierat från kokböcker, men har tyvärr glömt vilken vegetarisk kokbok just det här receptet kommer från
Vi gjorde vegetarisk gratäng med Orzo mix. I veckan testade vi något nytt som förrätt. Jag har aldrig testat denna grynblandning, men det var riktigt gott
Mixa kexen och nötterna i en matberedare och tillsätt smöret. Vispa färskost med ricotta, riven parmesan, ägg och salt till en smet och bred ut på digestivebottnen i formen
Blanda äggula, potatismjöl och senap till griljering. Räcker till ca 2 kg skinka. Griljera skinkan i ca 10 minuter eller tills att skinkan fått fin gyllenbrun färg. 2 kg kokt julskinka
Jag tillverkade ju vanliga köttbullar till det övriga festgänget, men ville inte att vegetarianerna skulle bli alltför förfördelade och bullösa, så det fick bli några mandelbullar till dem
GRILJERING TILL FÄRDIGKOKT JULSKINKA. Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.