Jag tillagade den baconlindade sparrisen i ugnen och det blev jättegott. Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Baconlindad sparris är ett tillbehör som är lätt att göra och är väldigt gott. Passar till det mesta. Sätt in i ugnen på 200 grader tills baconet är klart
Sila av sparrisbuljongen och låt den koka ned till ungefär ½ dl. Här har jag lagt den baconlindade sparrisen på en bädd av quinoa, som jag hällt en citronsås över
Vispa kraftigt till ett skum. Dra av från värmen, ställ kastrullen eller bunken på en blöt disktrasa så den står stadigt och tillsätt smöret i en fin stråle, vispa under tiden
Personligen har jag aldrig riktigt förstått grejen med Janssons frestelse – så jag har istället lånat det här receptet ifrån en riktig specialist – Madeleine Landley, som även om hon sällan lagar veganskt i vanliga fall med den här veganska versionen har fått till ett grymt recept
Minsann om vi inte har en så kallad cliffanger att leverera, en uppföljning på inlägget med kyckling och sparris i citronsås där vi lovade att rapportera vad som hände med resten av sparrisbunten
Något som är otroligt gott att ha som tillbehör när man grillar, det är baconlindad sparris. Lägg dem på grillen och grilla tills allt har fått fin färg och sparrisen är mjuk men ändå med tuggmotstånd
) Blanda sedan i potatisen och se till att de blir ordentligt insmorda. Vill du njuta av en underbar grilltallrik med fläskfilé, grönsaker, baconlindad sparris och ugnsbakad potatis insmord i bland annat mango chutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.