Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg vitkål 1 liten gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör 1 dl Arla® mjölk ½ dl ströbröd 400 g blandfärs 1 ägg 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 msk farinsocker 2 msk soja 2 dl Arla Köket® vispgrädde 1 dl vatten ½ tärningar köttbuljong
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krydda med salt, peppar och paprika. Smaka av grönsaksblandningen med litet salt och peppar och lägg upp den på varmt serveringsfat med köttet i mitten
Tag av från värmen och rör ner riven ädelost, krydda med salt, peppar och hackad persilja. 5 tsk salt 1 krm salt 3 msk finhackad persilja Garnering Serveras med krispig salladSätt ugnen på 225 grader. 1Vispa samman halva mängden mjölk med vetemjöl i en kastrull. 1Garnera med kryddgrönt och chilipicklad gurka och servera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.