Nu när det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss. Idag blir det gryta på kycklingfilé och så skall jag testa kyclingbacon, L blev lite fundersam men vi får se vad det smakar
Februari har visat sig vara en riktig högtidsmånad här på Kärlek på tallrik. nu kan jag också stoltsera med att ha en blogg som är hela 1 … Fortsätt läs →
Jo, det är mycket sherry och purjolök justnu, men det var denna grymma pasta som startade det hela. Det vete sjutton vad som gav min man inspirationen, men jag tror att en kvalificerad gissning är att det vita matlagningsvinet helt enkelt var slut, och att sherryn fick vara stand in på kort varsel
Men visst är det smaskigt med nybakade bullar, så lite tips och inspiration vill jag gärna bjuda på. Vill man prova på annat vis, när man sätter sin deg, kan man tillsätta rumsvarmt fett
Kommer nämligen hem senare på onsdagen, så det är därför jag förbereder den matiga pajen idag. Imorgon ska jag göra tomatsoppan (utan skaldjur), ta fram de frysta kräftorna på tining samt lägga sillen i saltlagen sent på kvällen eller tidigt onsdag morgon
Förut tyckte jag inte om mjölk till gröt, men nu brukar jag hälla på en skvätt mandelmjölk. Så himla gott är det, och känns i kroppen som en så himla bra start på dagen
fundera på om inte vardagsrummet borde målas om, soffbordet kommer då inte matcha tv-bänken och soffan ser visst lite tanig ut i just det hörnet och visst borde det köpas fler tavlor, soffkuddar och vaser
Glutenfria mellanmål som är populära hemma hos mig justnu. 1 grönt fast, äpple i klyftor1/2 dl kesoRussin och kanel efter tycke och smak1 litet päron i bitar3 skivor honungsmelon i bitar1/2 dl lättkesella7 hasselnötterRussin och kardemumma som smaksättare1 dl Torkade bananchips3 st Torkade aprikoser1/4 dl Russin2 msk hela jordnötter med skalDetta mellanmål ger ganska många kalorier, men är perfekt före eller efter träningen eftersom det mättar bra och ändå är "helt-okej-nyttigt" 1 grönt fast. 3 skivor honungsmelon i bitar
Resten av veckan kommer vi alltså att bjuda på julmat här i det Mårtenssonska köket och vi kan redan nu avslöja att det i morgon även simmar in en sillinläggning, en variant av det lite hetare slaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.