Häll upp vispgrädden och sockret i en kastrull, låt sjuda tills sockret har lösts upp. Tryck ut digestive blandningen på botten i en form med löstagbara kanter
Resten av veckan kommer vi alltså att bjuda på julmat här i det Mårtenssonska köket och vi kan redan nu avslöja att det i morgon även simmar in en sillinläggning, en variant av det lite hetare slaget
Eftersom vi flyttat var alla formar och även kaveln borta. I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nu börjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen)
Låt soppan koka på svag värme några minuter. Detta är en soppa jag lagade i desperation över min tillgång på frusna laxfiléer och min brist på egna idéer men soppan fick våra smaklökar att dansa av glädje och förvåning
Nu ska vi hålla kväll, imorgon har vi ledigt från jobbet båda och om gud vill och kalsongerna håller så tar vi en tur till närmaste storstad (Köpenhamn) och roar oss
Med lakritspulver från Ramlösa Lakrits finns smaken kvar i munnen i fler minuter efteråt. Ta ut plåten och skär upp längderna i lagom stora bitar, gärna på diagonalen och sockra dem medan de är varma
Vi har nämligen läst på flera bloggar att det lagas till Pulled Pork och att det är sååååå gott. Ta ut köttet och lägg på tallrik, dra sönder köttet i småbitar med två gafflar och blanda bitarna med såsen
Nu börjar julen närma sig med stormsteg och det är dax att slå in julklapparna och tomtarna måste fram… väntar på hjälp från M&M, så att det blir riktigt gjort
Nu är det bäst att passa på att grilla när det är så härligt väder, det smakar bättre då. Det fick bli potatis och champinjoner på grillspett och lite sidfläsk som tilltugg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.