Servera med ris och resterande sås. Godaste vi har ätit på länge. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”)
Idag tänkte jag dela med mig av ett favvorecept här hemma, sötsur kyckling på en blinkning. Så jag babblar inte på om ditt och datt för jag och min äldsta Annie ska iväg på teater
Blanda majonnäs, crème fraiche, Dijonsenap och övriga kryddor och blanda runt väl med strimlorna. Skala äpplet och morötterna och riv på grova sidan av rivjärnet och blanda ner i kålstrimlorna
Rör ihop ingredienserna och smaka av med svartpeppar. Servera på grovt rågbröd. 4 skivor grovt rågbröd. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 4 hårdkokta ägg 55 g ansjovisfilé 2 msk hackad färsk gräslök 2 msk hackad färsk dill 1 msk kaviar svartpeppar 4 skivor grovt rågbröd
Dag 1250 g vatten [2,5 dl] 175 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 25 g rågsurdeg. Dag 2 Deg från dag 1 700 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 500 g vatten [5 dl] 25 g havssalt 1 msk rapsolja (eller olivolja)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.