Dag 1250 g vatten [2,5 dl] 175 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 25 g rågsurdeg. Dag 2 Deg från dag 1 700 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 500 g vatten [5 dl] 25 g havssalt 1 msk rapsolja (eller olivolja)
Klicka på tonfiskröran. 1. Skär rågkushalvorna i fyra bitar. Blanda ihop majonnäs, tonfisk, gräslök, rödlök, crème fraiche och smaka av med salt och peppar
Tillsätt sen vatten, honung, resten av mjölet och jästen. Rågbröd med honung. Röra som gör sig i en sallad, på mackan, omelett eller som rörs ner i en pastasås, gryta eller kläms in i en Quesadilla
Bred laxkrämen på rundlarna. 4 skiva rågbröd. 150 g färskost av philadelphiatyp 3 msk vispgrädde 150 g varmrökt lax skinn- och benfri 1 tsk citronsaft salt svartpeppar 3 msk röd stenbitsrom 4 skiva rågbröd 2 msk gräslök finklippt, eller dill 1 st citron små bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.