Har ni, som jag, julskinka kvar. 1 bit julskinka. -Mama Skogly ♥ 1 bit julskinka. Jag brukar pula in den i frysen och filura ut vad man ska göra med den
Gör inte det, gör istället en god och mustig räkfond på dem. Personligen brukar jag frysa in dem för att sedan plocka fram dem när jag fått en lite större mängd i frysen och sedan göra en god räkfond på dem
Högst upp i skafferiet hittade jag en påse överblivna maränger, och eftersom debestår av 95% socker så tänkte jag att dem kan man säkert krossa och göra kladdkakemuffins av. 2 1/2 dl krossade maränger (ca 1/3 påse). Sätt ugnen på 200°C. 2 1/2 dl krossade maränger (ca 1/3 påse)
Det gäller bara att man har koll på att temperaturen hålls jämn i grillen. Grillad julskinka. Köp den godaste skinkan du kan hitta, vira sen in skinkan i aluminiumfolie och grilla den på indirekt värme
Hittade lite olika recept på nätet som jag utgick ifrån och man kan säkert strunta i ingnidningen, samt även saltpetern, det beror säkert mer på om man vill ha en grå skinka, eller en med lite mer tjusigt rosa
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
Här kommer lite tips på vad du kan använda till. Har du kvar en bit av julskinkan. Klicka antingen på bilden eller på länken för att komma direkt till recepten
Per Morbergs julskinka3 kg julskinka (rimmad) 8 kryddpepparkorn 2-3 lagerblad. 1Grilljering till julskinka1 dl svensk senap (blandad med skånsk eller Colman'
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.