(* Använd med fördel din kallla surdeg direkt från dvalan i kylen (detta tycker jag ger en finare syra till brödet) men om du skulle ha för lite i burken, eller om den redan är framtagen och förfriskad, går det såklart bra det med, men minska då på mängden lite)
Jämna till ytan på bröden med en slev. Stjälp upp bröden på galler, slå om en bakduk runt bröden. Har du en lätt skärbräda i plast, lägg denna ovanpå handduken så att kondensen stannar kvar och mjukar upp skorpan
Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Dessutom bröd bakat på surdeg stabiliserar blodsocker på mycket effektiv sätt och därför ökar även fettförbränning
Fyll dem till två tredjedelar, mjöla ovanpå och platta till. Härligt mättande lite söt dansktrågbröd. Blanda också ner deg 1 och kör sen hela degen på låg hastighet i matberedare cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Baka tills de når en innertemperatur på 98 grader, c. 1 och kör sen hela degen på låg hastighet i matberedare cirka. 30 minuter Sätt ugnen på. 210 grader Baka tills de når en innertemperatur på
Ta ut och låt svalna, påsa och låt stå över natten före servering. Låt degen gå i maskinen på låg hastighet i minst 30 minuter. Ställ ugnen på 250 grader
Tag ut brödet och låt det svalna en lite stund på bakgaller. Bakade ett mycket gott dansktrågbröd med öl igår, första gången jag bakar med öl och jag var rädd att brödet skulle smaka öl då jag absolut inte gillar öl, men brödet tog inte alls smak av ölet, himla mumsigt blev det i alla fall
• låt brödet svalna på galler och Linda gärna en bakduk/handduk omkring. Dansktrågbröd, ett av mina absoluta favoritbröd - både som hembakt och köpt färskt i butik
Dag 1. 500 g vatten 300 g hel råg 200 g solroskärnor 50 g linfrön 40 g salt. 1Dag 2. 500 g vatten 300 g mörk sirap 300 g grovt rågmjöl 300 g finmalt rågmjöl 300 g vetemjöl 60 g jäst hela fröblandningen, från dag 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.