Lussebullekladdkaka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 15 dl socker
  • 11 tsk vaniljpulver
  • 14 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 dl kakao
  • 11 tsk salt
  • 13 ägg
  • 11 pkt saffran
  • 1100 g smör
  • 1150 g vit choklad
  • 11 krm vaniljpulver
  • 12 dl socker
  • 12 dl vetemjölSå här gör du 55 minuter Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Häll smeten i en form. Saffranstopping: Mortla saffranet med lite socker. Blanda ihop socker, saffran och ägg. Smält den vita chokladen. Blanda i den och resten av ingredienserna. Rör om ordentligt. Häll saffranssmeten över kladdkakesmeten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Kakan kan med fördel stå kallt ett tag innan servering. Spara recept 19 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 6961

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.