12 dl
vetemjölSå här gör du 55 minuter Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Häll smeten i en form. Saffranstopping: Mortla saffranet med lite socker. Blanda ihop socker, saffran och ägg. Smält den vita chokladen. Blanda i den och resten av ingredienserna. Rör om ordentligt. Häll saffranssmeten över kladdkakesmeten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Kakan kan med fördel stå kallt ett tag innan servering. Spara recept 19 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 6961
Hej. Kladdkaka går alltid hem. Här blandar jag det bästa smakerna choklad och saffran. Så gott. Kladdkakesmet ska helst inte vispas ihop med elvisp utan bara röras ihop för hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.