130 cl mousserande vin (med eller utan alkohol). 1Fyll därefter på med is i vardera glas. 1Häll i flädersaften och toppa med kallt bubbel. 1Rör försiktigt om och garnera med myntablad eller en tunn skiva lime eller citron
Sila av och tappa på flaskor. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Förutom frukter, rödvin och läske vi den även med rom-miel från Tenerife. Spansk sangria med rom kallas vi det enkelt sangriasreceptetet som vi ofta laga hemma, har vi lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien
Med lite saffran i hallongrottorna, och fikon istället för hallon, så vips blev det en julgrottor. Rör ihop smör och socker och saffran, gärna i matberedare
Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott
11 dl 1 bit färsk ingefära (à 3 cm) 2 kanelstänger 1/2 tsk kardemummakärnor 1 dl råsocker 2 dl vatten 1 apelsin 1 l äppelmust Till servering 1 äpple Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.