Dela smöret i bitar och blanda medmandelmassa och mandelmjöl till en deg. Men några timmar i solen hinns det ju faktiskt med efter jobbet så jag ska väl inte klaga
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt). (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
En klassisk smulpaj, det är ganska mycket socker i smuldegen vilket passar bra när man använder sura bär, dessutom blir smulorna krispiga med en smörkolaton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.