1 stor form el 6 småa portionsformar. Grädda de småa formarna i 15 minuterna och grädda i ca 20-25 om du gör en stor form. 1 stor form el 6 småa portionsformar. Grädda de småa formarna i 15 minuterna och grädda i ca 20-25 om du gör en stor form. 1 stor form el 6 småa portionsformar. 1 stor form el 6 småa portionsformar
Det här receptet kommer från en av Sveriges bästa matbloggar "Zeinas Kitchen". Grädda i mitten av ugnen tills pajerna har fått fin färg och bubblar, det tar ca 15-20 minuter för portionspajer (något längre för en stor paj)
1Fyllning150 g smör, rumstempererat 130 g strösocker (1,5 dl) 110 g ägg (2) 30 g äggula (2) 200 g mandelmjöl (4 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 3-4 päron aprikossylt, om du vill ha glansMördeg. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, fodra en rund pajform med löstagbar kant som är 23-24 cm i diameter
Just nu så börjar svenska äpplen komma i butiken och det är så stor skillnad på att äta svenska äpplen, man kan känna på doften på fruktavdelningen att det finns svenska äpplen i närheten
Resultatet blev alltså en helt glutenfri äppelpaj med rosor av äppelskivor. Tillsätt havregryn, kanel och salt och mixa tills det får ett sandliknande utseende
Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Låt köttet stå i den nedre delen av ugnen 6-15 timmar beroende på vald ugnstemperatur och köttets vikt. När jag lagar tjälknöl av vildsvin tar det oftast runt 5-6 timmar. 1 dl grovt havssalt. 1 dl grovt havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.