1 Ingredienser
Smet: 400 g mjölk, 3% fett 200 g vispgrädde, 40% fett 150 g strösocker 90 g äggula 2 g salt 200 g jordgubbar, färska eller frysta Skriv utGör så här: Tips! Använd laktosfri grädde och mjölk om du vill göra laktosfri glass!
Väg upp alla ingredienser.
Ha äggulorna i en bunke.
Koka upp mjölk, grädde och strösocker.
Häll över ca. hälften av den varma vätskan på äggulorna. Vispa hela tiden!
Häll tillbaka vätskan i kastrullen och värm den till 84 grader. Vispa hela tiden!
Sila vätskan i en rostfri bunke och blanda i saltet. Låt svalna över natten i kylskåpet. Eller kyl ner glassbasen i ett vattenbad. Obs! Glassbasen måste gå ner i temperatur till 4-8 grader.
Ha i jordgubbar och mixa till en slät smet med en stavmixer.
Kör glassen i glassmaskinen.
Jag gör min glass i en Wilfa Vanilje XL, en grym glassmaskin med kompressor. Den är mycket enkelt att använda och har en display som visar hur lång tid som är kvar. Glassmaskinen har tre olika funktioner att välja på: att köra glass, bara blanda eller bara hålla glassen kall. Tiden ställs automatiskt till 60 minuter men man kan lätt ändra tiden med ratten. Wilfa Vanilje XL har en bunke som rymmer 2 liter vätska. Den bästa mängden att köra enligt mig i maskinen är drygt 1 liter och då tar det ungefär drygt en halvtimme för glassen att bli färdig. Glassmaskinen är av rostfritt stål vilket gör den mycket hygienisk och lätt att rengöra. Alla lösa delar är också mycket enkla att diska för hand. Jag är ju van att köra glass i en stor glassmaskin av proffskvalité och kan verkligen rekommendera den här för hemmabruk.
Nackdelarna med den här glassmaskinen är att den tar mycket plats och att man kan tycka att den är ganska dyr. Men tro mig, det är så bra att den definitivt är värd varenda krona och den håller i många, många år!
Idag testade vi glassmaskinen direkt efter dagishämtning, Emmis fick välja och hon ville ha jordgubbsglas… Följde den enklaste beskrivningen som kom med maskinen
Att vara utan glass en solig sommardag är inte lätt, vad är då inte bättre än en hälsosam jordgubbsglass helt utan socker och som ändå smakar fantastiskt gott
(min maskin tar max 7,5 dl smet så jordgubbsglassen fick jag köra i två omgångar). Inlägget Klassisk jordgubbsglass dök först upp på Det ljuva 40+ livet
Jordgubbsglass. 2 port. ca 1 dl kokosgrädde. 1 grön banan. ca 8 jordgubbar. 2 krm vaniljpulver. Skiva banan och skär stora jordgubbar i bitar, lägg in en stund i frysen
Jag deltar med Almas jordgubbsglass ur boken “sött sweet dulce”. Almas jordgubbsglass är verkligen både kall och läskande så den passar fint till månadens tema tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.