Jennies chicken fingers
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g kycklingfilé
  • 13 msk japansk soja
  • 11 klyfta vitlök, riven
  • 11 krm vitpeppar
  • 10,5 msk majsstärkelse
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 12 ägg, uppvispade
  • 12 msk vatten
  • 13 dl panko, asiatiskt ströbröd
  • 1 neutral rapsolja till stekning
  • 12 dl majonnäs av god kvalitet
  • 11 lime, rivet zest och pressad saft
  • 12 dl sweet chilisås
  • 13 morötter, i stavar
  • 11 gurka, i stavar
  • 1 romansallad, några blad
  • 11 lime, i klyftor
  • 1 jasminris, nykokt
  • 1 Kyckling700 g kycklingfilé 3 msk japansk soja 1 klyfta vitlök, riven 1 krm vitpeppar 0,5 msk majsstärkelse 1,5 dl vetemjöl 2 ägg, uppvispade 2 msk vatten 3 dl panko, asiatiskt ströbröd neutral rapsolja till stekning
  • 1 Limeaioli2 dl majonnäs av god kvalitet 1 klyfta vitlök, riven 1 lime, rivet zest och pressad saft
  • 1 Till servering2 dl sweet chilisås 3 morötter, i stavar 1 gurka, i stavar romansallad, några blad 1 lime, i klyftor jasminris, nykoktSkär kycklingfiléerna på längden till långa bitar. Blanda soja, vitlök, vitpeppar och majsstärkelse, lägg i kycklingen att marinera i 15 minuter eller mer. Limemajonnäs
  • Blanda majonnäsen med vitlök och lime. Ställ åt sidan. Lägg vetemjölet i en djup tallrik, vispa ägget med vatten på nästa och häll panko på den tredje. Panera kycklingen genom att vända alla bitar i först mjöl, sen ägg och till sist panko. Hetta upp en stekpanna och häll ca 0,5-1 cm olja i botten. Stek kycklingen runtom till den fått fin färg. Servera genast med limeaiolin, ångande varmt jasminris, sweet chilisås samt gurka och morötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.