Jakten på det franska Pain de Levain - resedagbok i 3 etapper
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pain de Campagne.
  • 4 kg traditionellt vetemjöl
  • 750 g fullkornsmjöl
  • 250 g rågmjöl
  • Tillsätt
  • 3,3 l vatten
  • 100 g salt (vilket motsvarar 2% av totala mjölmängden 5 kg)
  • 2 kg hård levain (som innehåller 1% salt i sista matningen)
  • Kör i degblandare
  • 8 min på 1:a hastigheten (4)
  • 4 min på 2:a hastigheten (8)
  • Vila 2 timme
  • Efter jäsning, rundrivning och vila formas bröden med vikteknik och lätt hand.
  • Detta moment är avgörande för hur brödet kan jäsa upp i ugnen och få en jämn hålighet inuti.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.