Toscakaka
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
  • 12 dl strösocker
  • 12 ägg
  • 11¼ dl Arla® mjölk
  • 13 dl vetemjöl
  • 11½ tsk bakpulver
  • 175 g Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl hackad mandel
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl honung
  • 11½ msk vetemjöl
  • 11½ msk Arla® mjölk
  • 1 Receptet gäller för 12 bitar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 ägg 1¼ dl Arla® mjölk 3 dl vetemjöl 1½ tsk bakpulver Toscaglasyr: 75 g Arla® Svenskt Smör 2 dl hackad mandel ½ dl strösocker ½ dl honung 1½ msk vetemjöl 1½ msk Arla® mjölkGör så här Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på svag värme 1–2 min tills smeten har tjocknat. Bred glasyren på kakan och fortsätt grädda i mitten av ugnen 10–15 min. Låt kakan stå kvar i formen någon min. Låt kallna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.