Cacciatore betyder jägare på italienska. Inom kokkonsten är en rätt alla cacciatore, en rätt i ”jägarstil”, vilket i sitt grundrecept innebär tomat, olivolja, vitlök, örter (rosmarin, timjan, salvia, etc), chili och vin
Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Synda sunt med nyttigare paj. Det finns en bakblogg som heter Baka sockerfritt som jag gillar mycket. På den blogg hittade jag världens enklaste sockerfria och mejerifria smulpajdeg
Det här var en av mina favoriter som barn. Dock var det enligt min mor ett måste att ha fläskfärs. Eftersom jag bor ihop med en jägare testar jag tillaga det mesta med älgkött
Råstekte potatis i skivor, trumpetsvampstuvning,hopkok av skyn med balsamico(rödvin hade inte varit fel här) och en smörklick,torkade tranbär på toppen
Receptet på marinad och glaze har vi hittat i kokboken "Vildsvinsrecept, med smak av det vilda" av Anders Tegner, såsen är ett eget hopkok som visade sej passa väldigt bra till de vilda revbenen
Sätt ugnen på 225 Grader (vanlig ugn). Knäck äggen i en bunke och vispa i grädden, vänd ner kryddorna och till sist ströbrödet, låt stå och svälla en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.