Ät gärna med en grönsallad. Igår lagade vi så gott här hemma. Det enklaste ever är det också. Jag åt och glufsade och funderade på varför jag inte lagat det oftare
Nu är jag förvisso på bättringsvägen, men låter fortfarande som en svårt astmatisk hyena (ni som någon gång hört hyenans ihåliga, hesa skall vet hur det låter) och befinner mig fortfarande i "karantän"
Ja, dagens recept är alltså en banankaka. Inlägget Glutenfritt bananbröd med chokladbitar – amerikansk kaka som alla gillar dök först upp på Malins driftigheter
s mamma (som behöver lite extra energipåfyllning eftersom Lille V är ett riktigt matvrak) och hon ogillar allt vad frukt och bär heter i bröd och matlagning, så hoppade jag över det och koncentrerade mig på fröer, flingor och mjöl
Jag tog vanlig färsk jäst och det gick alldeles utmärkt. Framförallt är mixen bekväm om man varken har lust att samla på sig eller har plats i skafferiet för en massa olika mjölsorter
Tärna bacconet småttHacka lökenTärna kasslernLägg lite matfett i en stekpannaoch fräs lök och champinjonerLägg på sidan, stek sedan bacconoch lägg efter en stund i kasslernTa upp och lägg tillsammans med det andra, gör sedan stuvningenTag en kastrull och smält smörDra av från plattan och vispa i mjölmixen(den här mjölmixen använde jag till suvningen,och även till pannkakorna)Häll i matlagningsgrädden och mjölkenKoka upp och låt småkoka i 2-3 minuterTillsätt ytterligare 1 msk smörVitpeppar och lite saltTillsätt sedan det du stekte upp,kassler-baccon-lök-campinjonerHäll upp i en annan skål och låt svalna lite(ser kanske inte så aptitligt ut, men jag lovardet smakade supergott)Ta sedan en pannkaka och lägg på ca 2 msk stuvningRulla ihop och lägg i en smord ugnsformStrö lite riven ost påGratinera i ugnen 225 grader 10-15 minuterServera sedan med en grönsalladÄT OCH NJUT
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.