Isterband med morotsmos och senapskräm
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 isterband
  • 1 smör, till stekning
  • 1600 g morot, skalad
  • 11 lagerblad
  • 1100 g smör
  • 1 salt
  • 10,5 citron, skalet
  • 12 dl smetana
  • 12 msk skånsk senap
  • 11 msk dijonsenap
  • 10,5 ask krasse
  • 1 Isterband4 isterband smör, till stekning
  • 1 Morotsmos600 g morot, skalad 1 lagerblad 100 g smör salt 0,5 citron, skalet
  • 1 Senapskräm2 dl smetana 2 msk skånsk senap 1 msk dijonsenap salt
  • 1 Garnering0,5 ask krasseIsterband
  • Snitta korven och stek i smör på medelvärme tills de är varma i mitten. Morotsmos
  • Skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten med lagerblad. Bryn smöret i en liten kastrull under vispning så det blir nötigt i doft och smak. Häll av vätskan från morötterna och låt ånga av. Plocka bort lagerbladet. Mosa morötterna med det brynt smöret. Smaka av med salt och finrivet citronskal. Senapskräm
  • Vispa upp smetana och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt. Servera de stekta isterbanden med morotsmos och senapskräm. Garnera med klippt krasse. Glöm inte att matsortera skal från morötter och rester från krasse, citron och lagerblad för en mer hållbar matlagning, och njut av dina isterband med morotsmos. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.