Koka dem mjuka i saltat vatten med lagerblad. Glöm inte att matsortera skal från morötter och rester från krasse, citron och lagerblad för en mer hållbar matlagning, och njut av dina isterband med morotsmos
Det var allt jag hade att säga denna gång. vatten. gör ett v-snitt på var sida av ryggraden och skär bort benen) Krydda fileérna med salt Värm en stekpanna, tillsätt rikligt med smör Stek fisken på båda sidorna, ca 2 min per sida, så fileérna får en fin färgPressa i citronsaft, smaka av med peppar Servera tillsammans med kål, palsternackspuré och stekspad av fisken Palsternackspuré 400 g skalad och skuren palsternacka 2 klyftor vitlök 1 dl grädde ca 2,5 dl vatten4 kvistar färsk timjam2 msk smör salt peppar Skala och skär palsternackan och vitlöken i bitar Ta fram en kastrull, lägg i smör Bryn palsternackan och vitlöken tills de fått lite färg Häll i vatten och grädde, tillsätt timjam kvistarna, koka tills palsternackan mjuknat Plocka ur timjam kvistarna, mixa med stavmixer, lägg i en klick smör, smaka av med salt och peppar Stuvad kål 250 g strimlad vitkål 70 g skalad, skuren fänkål (kan uteslutas, tillsätt i såfall mera kål)1 stor lök 2 msk smör 1 msk olivolja(0,5 dl vitvin) 1 dl grädde ca 2 dl vatten 50 g spenat saften av en halv citron (mer om du slopar vitvinet) salt peppar Strimla kålen och löken t. med en mandolin (alternativt med kniv) Värm en djup panna, tillsätt smör Sautera kålen och löken en stund Häll i vitvin, låt absorberas Sänk värmen och häll i grädde och vatten Sjud tills kålen mjuknat (ca 30 min) Lägg spenaten i till sist Pressa i citronsaften, smaka av med salt 4 st gös. 2,5 dl vatten. 2 dl vatten
smör, att hyvla över. 1 msk smör, att bryna löken i. 0,5 dl mjölk (tillsätts innan slut-mixning för att få en extra skummig sås). 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers smör, att hyvla över salt
Ta en kastrull och blanda alla ingredienser för såsen utom maizena och 2 msk vatten. När du känner att smaken sitter blandar du i maizena utrörd i 2 msk vatten och låter det koka upp så att såsen tjocknar, stäng sedan av värmen. 2 dl vatten. 2 msk vatten. Sås2 dl vatten 1 dl ketchup 2 msk soja 2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger) 2 msk strösocker 1 tsk majsstärkelse (eller potatismjöl) 2 msk vatten
First combine the marinade ingredients in a medium bowl and marinate the beef for 30 minutes. Then using your fingers lightly coat each piece in a plate with cornstarch
Knåda kålen med rena händer så att den mjuknar. Skär torskfilé så att det blir minst 4 bitar per filé. Crispy fish taco med limemarinerad rödkål och ananassalsa