Att prova

Att prova

Isterband med morotsmos och senapskräm

Isterband med morotsmos och senapskräm

Koka dem mjuka i saltat vatten med lagerblad. Glöm inte att matsortera skal från morötter och rester från krasse, citron och lagerblad för en mer hållbar matlagning, och njut av dina isterband med morotsmos
Blomkålsmos

Blomkålsmos

(Det gör inget att ungefär hälften av blomkålen ligger ovanför vätskenivån. Ha gärna locket på glänt om det går utan att det kokar över
Broccolipesto

Broccolipesto

Kul att kunna variera och göra lite nya tillbehör. Jag har gjort en broccolipesto när jag fick broccoli i min ekolåda
Veckans vardagsrätt: gös med stuvad syrlig kål och palsternackspuré

Veckans vardagsrätt: gös med stuvad syrlig kål och palsternackspuré

Det var allt jag hade att säga denna gång. vatten. gör ett v-snitt på var sida av ryggraden och skär bort benen) Krydda fileérna med salt Värm en stekpanna, tillsätt rikligt med smör Stek fisken på båda sidorna, ca 2 min per sida, så fileérna får en fin färgPressa i citronsaft, smaka av med peppar Servera tillsammans med kål, palsternackspuré och stekspad av fisken Palsternackspuré 400 g skalad och skuren palsternacka 2 klyftor vitlök 1 dl grädde ca 2,5 dl vatten4 kvistar färsk timjam2 msk smör salt peppar Skala och skär palsternackan och vitlöken i bitar Ta fram en kastrull, lägg i smör Bryn palsternackan och vitlöken tills de fått lite färg Häll i vatten och grädde, tillsätt timjam kvistarna, koka tills palsternackan mjuknat Plocka ur timjam kvistarna, mixa med stavmixer, lägg i en klick smör, smaka av med salt och peppar Stuvad kål 250 g strimlad vitkål 70 g skalad, skuren fänkål (kan uteslutas, tillsätt i såfall mera kål)1 stor lök 2 msk smör 1 msk olivolja(0,5 dl vitvin) 1 dl grädde ca 2 dl vatten 50 g spenat saften av en halv citron (mer om du slopar vitvinet) salt peppar Strimla kålen och löken t. med en mandolin (alternativt med kniv) Värm en djup panna, tillsätt smör Sautera kålen och löken en stund Häll i vitvin, låt absorberas Sänk värmen och häll i grädde och vatten Sjud tills kålen mjuknat (ca 30 min) Lägg spenaten i till sist Pressa i citronsaften, smaka av med salt 4 st gös. 2,5 dl vatten. 2 dl vatten
Bibimbap och Kimchi

Bibimbap och Kimchi

Blanda allt i en bunke, se till att kål täcks av dressingen. Stek äggen i rapsolja på ena sidan så att vitan stelnar, men gulan är krämig
Räkor Indienne

Räkor Indienne

Ingredienser Portioner. 4 400 g skalade räkor 4 port ris 2 röda paprikor 1/2 purjolök 2 tsk curry 1 msk smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 1 förp krossade tomater (à 500 g) 2 dl mellangrädde salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Torskrygg med ugnsbakad spetskål och champagnesås

Torskrygg med ugnsbakad spetskål och champagnesås

smör, att hyvla över. 1 msk smör, att bryna löken i. 0,5 dl mjölk (tillsätts innan slut-mixning för att få en extra skummig sås). 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers smör, att hyvla över salt
Minestrone köttfärssoppa

Minestrone köttfärssoppa

Pressa ner vitlök och tillsätt tomater, vatten och buljong. 8-10 dl vatten. Idag är det en riktigt gråmulen dag, lite lätt snöfall har det också varit
Minestrone med vita bönor

Minestrone med vita bönor

Plus att vi bara spelar lugn musik typ Sigur Ros just nu. Ett städat hem som inte bara är en praktiskt lösning för att klara dagen
Bakad sötpotatis i ugn med grekisk sallad

Bakad sötpotatis i ugn med grekisk sallad

Ingredienser Portioner. 4 ca 1 kg sötpotatis 2 msk olja salt svartpeppar 4 tomater Dressing 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk juice) 2 msk olivolja 1/2 kruka oregano Sallad 1 förp kokta kikärter (à 380 g) 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g) 1 rödlök 1 gul paprika 150 g fetaost Lägg till i inköpslistan
Timjanrostad sötpotatis och chorizo på plåt

Timjanrostad sötpotatis och chorizo på plåt

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Sötpotatis och chorizo 1 kg sötpotatis(ar) 1 st röd paprika 3 st Schalottenlök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 600 gram chorizo 2 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 100 gram soltorkade tomater Sallad 0,5 st romansallat 0,5 st röd lök 1 msk olivolja 1 msk balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Crispy beef

Crispy beef

Ta en kastrull och blanda alla ingredienser för såsen utom maizena och 2 msk vatten. När du känner att smaken sitter blandar du i maizena utrörd i 2 msk vatten och låter det koka upp så att såsen tjocknar, stäng sedan av värmen. 2 dl vatten. 2 msk vatten. Sås2 dl vatten 1 dl ketchup 2 msk soja 2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger) 2 msk strösocker 1 tsk majsstärkelse (eller potatismjöl) 2 msk vatten
Crispy and Sticky Mongolian Beef

Crispy and Sticky Mongolian Beef

First combine the marinade ingredients in a medium bowl and marinate the beef for 30 minutes. Then using your fingers lightly coat each piece in a plate with cornstarch
Coq au Vin

Coq au Vin

Preheat the oven to 350°F. In a braiser or oven proof pot, add the bacon and cook over medium heat for 8 to 10 minutes, until crispy