se, nämligen brysselkål med bacon och parmesanost. Så himla gott och enkelt. Häll upp allt på ett fat och blanda runt med lite mer olivolja, salt och peppar
4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ingredienser Portioner. 6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 250 g brysselkål 3 salladslökar 150 g rättika 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära 1 lime 1/2 tsk salt 2 msk olja 2 msk sesamfrö 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål och schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Dressa med olivolja och salt. Det är väldigt sällan jag följer ett recept till punkt och pricka. Med tanke på att jag lagade denna rätt i slutet av januari i år finns är det kanske inte helt lätt att hitta brysselkål nu men hey, det är snart höst igen
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Tillsätt lök, vitlök och citronskal och -saft. 1 Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. 2 Salta, peppra och ringla över honung. 5 citron finrivet skal och pressad saft
6 bufféportioner 500 g brysselkål 2 gula lökar 2 msk smör 1 1/2 msk mörk sirap 2 tsk äppelcidervinäger 2 lagerblad 3 dl äppelmust salt och svartpeppar 1 kruka persilja Till servering ribbestek Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Skala och skär rotfrukterna. Senapskräm. Strö över flingsalt, timjan och mal svartpeppar över. Rör ihop dijonsenap, crème fraiche, salt, peppar och socker och servera till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.