Snabblagat julgodis, du hinner fortfarande svänga ihop en omgång innan Kalle klockan tre. Variera den â€vanliga†mörk-choklad-ischokladen med denna vita med en frisk smak av lime
Hacka chokladen fint och smält tillsammans med kokosfettet över ett vattenbad. Rör i lakritsgranulat. Fyll en liten kanna för att lättare fylla små aluminiumformar och låt chokladen stelna
Ischoklad är väl det julgodiset som blir allra godast genom att göra det nyttigt. Byt det ohälsosamma kokosfettet i silverförpackning mot ekologisk kallpressad kokosolja och ersätt blockchokladen mot riktig 70% mörk choklad
Traditionellt brukar ischoklad innehålla kokosfett. Den här ischokladen är däremot gjord på smör. Detta för att fettet i smör är nyttigare än kokosfett och för att smaken blir så ljuvlig
Placera ischokladformar på en bricka. Låt kokosfettet smälta i en kastrull på svag värme. Tillsätt choklad (och finrivet apelsinskal om du vill) och rör tills chokladen smält och massan är blank och jämn
Det här får bli årets sista hemgjorda julgodis, det köpta är ju icke att förkasta det heller. Mer ischoklad blir det och den här ischokladen smaksatte jag med pepparmintsarom och chokladen fick en svag After Eight smak
En sådan len och hälsosam ischoklad som bara smälter i munnen, det är kärlek det. Ischokladen består endast av två ingredienser som bas och sedan kan man välja att smaksätta den om man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.