En väldigt god kola gör du med det här receptet. Tänk på att följa receptet noga för att lyckas. Använd termometer eller gör kulprovet för att veta när kolan är färdig
Häll ut massan på plåt med bakplåtspapper. smör. 1strösocker. 1ljus ekologisk sirap. 1salt. 1sötmandel1. Blanda smör, socker, sirap och salt i en tjockbottnad vid kastrull
Om du inte har en matberedare kan du mixa havrebollssmeten med en elvisp. 250 g smör 10 dl havregryn 2-2,5 dl socker (justera sötma efter smak, jag har i 2 dl) 1 dl oboy (kan ersättas med 2 tsk kakao och 0,5 dl socker) 3/4 dl grädde eller mjölk 2 tsk vaniljsocker Ca 1,5 dl kokos till rullning Choklad att doppa bollarna i
* SMält nougaten tillsammans med chokladen i en kastrull, på svag värme. * Klä en kvadratisk eller rektangulär form med plastfolie, gärna en lite mindre då nougaten bör vara ca 1
Smält choklad i vattenbad eller mikro och rör ihop med olja. Smält jordnötssmör, socker, vaniljsocker och sirap på svag värme i en stor kastrull, det ska inte koka
ca 30 bitar 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 50 g smör 100 g hackad mjölkchoklad medapelsinsmak Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skär nougaten i 30 tärningar. Skiva mandelmassan i 30 skivor och lägg en nougatbit på varje skiva. Vik mandelmassan runt nougaten och rulla till en kula
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.