För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Mycket gott, bankad brysselkål med ost som gratineras i ugn. Jag såg ett inlägg på facebook, ett klipp, med detta men kommer inte ihåg vart (för att länka)
I fredags hade vi vänner på besök - kalasbesök. Våra barn är jämnåriga och vi brukar träffas och fira deras födelsedagar samtidigt, bara vi, så i år var det två 8-åringar och två 5-åringar som skulle firas
Citronbotten. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten
Kommer ni ihåg dom här bakelserna. För min del är det ett minne från 70-80 talet när man gick på fik och glufsade i sej en sån, galet goda och jag tror att vi kallade dom för glasstrut eller glassbakelse vilket visade sej vara helt fel, Gotländska skarpskyttar är det rätta namnet och man kan hitta dom i kokböcker från så tidigt som 1911
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.