I helgen gjorde jag ingefärskola, och chokladpraliner, både med och utan formar, och för någon vecka sedan gjorde jag lite rocky road-liknande chokladbräck och ett gäng hjärtformade chokladbitar
Ingefärskola. Pepparkaksmums. Efter att ha bakat de helt magiska saffransmumsen häromdagen har jag inte kunnat låta bli att tänka på hur det skulle bli att göra dem som pepparkaksmums
Ingefärskola. 2 dl vispgrädde. 3 dl strösocker. 1 dl ljus sirap. 1 tsk vaniljsocker. 100 gram smör. Här nedanför har du lite olika smaker du kan ge dina kolor
Alltifrån saffransbullar till clementiner, glögg, värmeljus och julmusik, pepparkakor, ingefärskola och jag vet inte allt, bjöds det på, när jag och mina lika julentusiastiska vänner slog oss ihop och uppkrypna i sofforna riktigt myste in julen ordentligt
Ingefärskola 1 tsk malen ingefära. Smörkola. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter
Sesam- och ingefärskola. Sesam- och ingefärskola. Nu har jag bara en sort med julgodis kvar på min lista (cream cheese mints), men eftersom vi är i Stockholm denna helgen var jag ju tvungen att ta med mig en presentask, med tio av de elva sorter jag gjort hittills (glömde visst en, kom jag på nu)
Jag har verkligen kärat ner mig i ingefära de senaste åren sisådär. Innan var jag den som petade bort ingefäran från sushi-tallriken och undvek allt vad hette ingefära
Ingefärskola. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter
Servera med nygjord glass, antingen klassiskern vaniljglass eller en vanilj ripplad med ingefärskola eller komplementera muscavadon på pajen med en muscavado- och bourbon (vanilj och spriten)glass
Färdigt på. 1 tim Tips. Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt
Choklad- och ingefärskola. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker ljust och poröst. Blanda i kakao, salt och sirap samt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan äggen
Ingefärskola. Läs HELA innan du börjar. 1. smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. 2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15 - 30 minuter
Ingefärskola. Tips. Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.