Recept och bild lånad från coop. seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta
Vänd köttet någongång och se till att det inte blir för torrt då pyttsar lite vatten i bara. Själva namnet låter väl inte så gott dragen gris men det kommer att bli smarrigt
Tanken var god men mina ungar låter hälsa att detta var mindre gott. Kanske ni gillar det. Helt galet verkar det nu när jag plitar ner "receptet", helt normalt och mycket gott när jag tillredde det
Några av säsongens rotsaker blev utgångspunkten till kvällens mat. Å, visst är det så att manlig förkylning är många gånger värre än den vi kvinnor får
Hittade då detta tips på vad man kan göra med en bit brie. Skär bort det yttersa skiktet på osten och toppa med tunnt skivad vitlök, rikligt med olivolja, salt och pepper
) stör ordningen, energin är nere på noll och man hamnar i det tråkiga "vad blirdet för mat. Vardagsmiddagarna flyter på utan större bekymmer men så händer det där som man helst vill undvika
genom att veta mer om detaljerna kan vi ta tillvara köttet bättre och minska svinnet. Häromveckan gjorde jag en rödvinsbräserad oxkind med limesmetana och fänkålsmos
Men ikväll har det blivit en smarrig grönsaksgratäng som definitivt förtjänar publicering. Detblir en ganska såsig rätt, så det räcker att komplettera med kött, så är middagen klar
Låt jäsa övertäckta medan ugnen blir varm. Kavla ut till rektangel och bred ut hälften av smörblandningen jämnt på och vik över, skär 12 lika breda längder som du sen skär ytterligare ett snitt i mitten men inte ända upp ( det ska se ut som "byxor" ) tvinna dessa runt varandra och forma till en knut och lägg i stora bullformar på bakplåt, upprepa med andra deghalvan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.