Idag har det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Det bästa med grytor är att de blir godare när man värmer på dem, så gör mycket och du har till flera middagar
Vilken underbar dag det har varit idag, rena sommardagen. Nu är de små godingarna här och vi skall se på barnprogram, undrar vad detblir kan det vara så att vi har sett programmet flera gånger redan
Salta och bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Millian följde med oss hem, vi passade på att ta en promenad men den blev inte lång… det duggade hela tiden
Skala morötterna och hacka dem i cm-stora kuber. Fräs lök, vitlök och chili i oljan så den blir mjuk och genomskinlig (använder du chiliflingor så fräser du dem tillsammans med löken)
Ha i tomatpurén och kryddmixen och låt detta steka med under omrörning i någon minut. Den här smarriga grytan, som vi käkade häromdagen, är influerad av det nordafrikanska köket
Tillsätt rotsakerna och löken och fräs runt under omrörning så detblir lätt rostat. Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Det är härligt med överraskningar, när jag kom hem idag så kom Millian hit till oss. Torsdag då måste det bli soppa, vi brukar ha ärtsoppa men idag så får det bli en krämig champinjonsoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.