2007 har
varje år gett mer eller mindre skörd men inte mer än att det räckt till att gå och mumsa på lite då och då. Tills plötsligt i år då det blev en riktigt bra skörd, så mycket att det lockade till att testa vintillverkningens ädla konst. Jag har tidigare berättat om detta. Både vitt och rött vin har testtillverkats och nu tappats upp i flaskor och bag-in-boxkärl. Namn ska vinet förstås ha och jag bad om hjälp med det för ett tag sedan. Någon tipsade då om att det kan heta Skrivis röda och Skrivis vita. Jag kör nu delvis på detta och döper odlingsplatsen (vinstlottet) till Skrivis gård. Det vita vinet får heta Agnes och det röda Olli. Ett rose'vin är också planerat som ska få namnet Lotta.Både det vita och röda vinet har provsmakats och smakar mycket bättre än vi kunde hoppas på. Nu väntar en lagringstid och förhoppningsvis mognar dryckerna och ger en ännu bättre smakupplevelse framöver. Igår startade vi upp ännu en omgång vin i hinkarna ( vi har köpt en ny förutom den som redan fanns ) och nu bubblar det igen i köket. I mat och vin finns styrka. - Ordspråk från Grekland
En nyttig wok fylld av färska grönsaker och härliga thailändska smaker. Till 4 personer behöver du detta,. Servera med ris eller nudlar 4 personer behöver du detta,
Det innehåller mycket mindre kolhydrater och ger därför mindre kalorier. Dessa smarriga saffransmuffins är bakade med stevia, som är ett relativt nytt alternativ till vanligt socker
Så nu blirdet lite planering av hur vi skall möblera i morgon på jobbet… det är alltid kul. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare och smaka av med salt och peppar
Idag blirdet pizza, och detavdet lite rustikare slaget. Se till att den inte blir brynt. Enda skillnaden jag gjorde mot de andra tortillabröden var att jag tog olivolja i stället för rapsolja och att jag använde ljust teffmjöl i stället för havremjöl
Jag kan meddela att den blev avdet himmelska slaget. När en av mina svärsöner jubilerade jämnt tidigare i sommar hade jag den stora äran att tillverka tårtor till kalaset
Gör iordning pavlovan en timma före servering så den hinner "sätta sig". Vilken underbar eftermiddag det varit, solen kom fram och det blev nästan för varmt att vara på verandan
Supergod denna kommer definitivt läggas till familjens favoriter. Recept och bild lånad från coop. seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta
Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Häll av potatisen och låt den svalna något i en bunke. Nu är de små godingarna här och vi skall se på barnprogram, undrar vad detblir kan det vara så att vi har sett programmet flera gånger redan
Rör ner yoghurt och havregryn och blanda väl. Det visade sig att mitt pass inte gick ut förrän nästa år så istället för att gå till Polisen ställde jag mig i köket och rullade ett gäng nyttiga chokladbollar som jag tänkte ta med till jobbet och bjuda min adoptivgrupp på
Tanken var god men mina ungar låter hälsa att detta var mindre gott. Kanske ni gillar det. Helt galet verkar det nu när jag plitar ner "receptet", helt normalt och mycket gott när jag tillredde det
Skär av lämplig storlek på en brie och placera i ett ark folie där kanterna liksom omsluter osten. Hittade då detta tips på vad man kan göra med en bit brie
Det vill säga vinkokta musslor med en skvätt grädde. Vinkokta musslor med grädde. Efter årets första svamprunda så kan ju inte gärna låta bli att svänga ihop en av de godaste pastarätter som finns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.