Recept och bild lånad från coop. seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta
Det är nämligen inte alltid som bönor, ärtor och linser faller alla i smaken. Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Vänd köttet någongång och se till att det inte blir för torrt då pyttsar lite vatten i bara. Själva namnet låter väl inte så gott dragen gris men det kommer att bli smarrigt
Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Hetta upp mrs cheng's thai red curry, rör då och då. Tillsätt alla grönsaker och låt det puttra tills de är färdiga, ca 3-5 minuter. 1 burk thai green curry
Skinkschnitzel eller utbankad fläskfilé blir också gott. Nu är kylen och frysen städade så nu kan det nya året börja med massa goda recept, tillbehören har bättre plats
Därtill kommer också olika grönsaker, och någon form av protein - oftast kyckling eller räkor - men det förekommer också vegetariska variationer med tofu
Och ändå blirdet ibland svårt. Klart det gör. Att minska på mängden kött i den vardagliga maten och äta vegetariskt även om ingen i familjen är vegetarian/vegan men nästan alla kan tänka sig att äta mer grönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.