Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Eftersom jag gillar dragon så fick det bli lite extra på grytan och på tallriken när jag serverade
lite salt och peppar och den enklaste varianten av en hollandaise är färdig, därefter klipper du i så mycket gräslök du själv anser dig det vara värt, själv tycker jag att man kan aldrig överdriva med att lägga i gräslöken, ta i ordentligt är min uppfordring
Lite kinesisk soya. Jo det är för att receptet kommer från just min kompis marie och det är väl typ hundra år sedan som jag fick det och en favoritblevdet här hemma
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Det här är ett sånt recept, slatten mandelmjöl tog slut, några nästan tomma påsar med olika torkade bär och frukt kunde tömmas och burken med honung kunde skrapas ur och slängas, och det gör ju inte saken sämre att detblev energirika jordnötsbars som jag med gott samvete kan äta när blodsockret på eftermiddagen börjar dala
Den här gången blevdet en rustik plommondessert, som smakar gott tillsammans med en klick lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass, för er som tål det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.