Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idagblevdet ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Jag behöver inte en smaka på det. 30 och skjutsade in plåten med kalljästa surdegsbullar. Jag bör kanske berätta att vi hade en jobbiga natt med febriga barn (orsakad av andra dosen mot svinis) så att gå upp kl 6 kändes som att gå upp kl 3 men det var det värt för gud så ljuvligt gott och mysigt detblev vid frukost. Frukostbullar med helt bovete, 8 stDag 1, morgon. 100 g surdegsgrund av råg100 g vatten100 g rågmjölBlanda ihop och täck med plastfolie. 1 dl helt bovete350 g vatten300 g vetemjöl (Manitoba cream)14 g saltBlanda bovetet med vatten. Vik ihop 8 st bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Sonen han åt visst hos en kompis. Och jag kan meddela att det gör jag också. Jag tror faktiskt att han ska få tillfälle fler gånger osså få jag luta mig tillbaka och pyssla med min scrapbooking
Sen blevdet som vanligt en middag med ett recept på bloggen, detblev lite japanskt inspirerat. Tillsätt grädde, buljong, teriyakisås, soja, peppar och vispa ner matyoghurt blandat med vetemjölet
Idag fick jag iallafall till ett besök i Ullared och fick fyllt på skåpen här hemma med diverse bra-ha-grejer, å så lite hink och spade och diverse trädgårdsleksaker för grabben
Så idagblevdet Vietnamesiskt. Det var inte mannen som stod vid baljan idag, utan jag. Jag hittade receptet i tidningen buffé och det är som vanligt väldigt välkommet här hemma med asiatisk mat
Idag kommer det som vanligt ett recept, detblev en Kreolsk gryta stark men väldigt god. Idag har det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa
Dela vaniljstängerna på längden med en liten vass kniv. Känn med en sticka om den är klar. Låt svalna och ställ in dem i kylen till nästa dag övertäckta med plastfolie
När sockret har smält och antagit en ljusbrun ton klickar du i smöret och låter det smälta med. Tina, rensa ur köttet och bryn skalet med en morot, en palsternacka och en rödlök skurna i bitar
Det är nämligen inte alltid som bönor, ärtor och linser faller alla i smaken. Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.