Under bakkursen i Stockholm med Johan lärde jag mig mycket om degar och hur de beter sig beroende på hur man behandlar dem och därför ville jag göra en helt vanlig deg för att testa ett för mig nytt sätt att baka bullar
Det har varit en rent sagt usel drinksommar. Då botaniserar jag gärna i vår drinkbibel, och från denna har vi under årets lopp testat en mängd vansinnigt goda drinkar
Jag har bakat dem flera gånger och mina livs första kan jag skratta ihäl mig åt. Kanske min beskrivning hur jag gör, kan hjälpa någon som rivit sitt hår till vansinne för dessa små förtjusande mandelkakor
Det absolut snyggaste resultatet blir nog om du låter varje blomblad halvtorka i runda former innan de fästs på blomman men jag har oftast inte det tålamodet (vill bli färdig fort) För utseendets skull är det nog även bra att använda sig av floristtråd för att hålla i och hänga upp och ner men inget jag provat
Hoppas era juldagar har varit bra. Å så har man varit så mätt hela julen, trots att jag i år försökte tänka mig för Men två omgångar ris a la Malta lägger sig ju lätt som ett täcke överst och skapar en härligt god mättnadskänsla
Om du har glömt kvar saker som bränt in ordentligt. – Hur sjutton får man in den i diskmaskinen. Detta skulle man kunna göra varje gång men förutom att det går åt en massa Torky att suga upp vattnet med så innebär avkokning att man har avfettat pannan rejält och bör göra en mindre inbränning igen
Och idag ska jag iväg och träffa min farmor för första gången på väldigt länge och tänkte ta med fika så nu på morgonen har jag bakat havredrömmar och rulltårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.