För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
En typisk sommarpaj. Foto. Jurek Holzer. Sommaren är pajernas tid. Man längtar efter något ljust och fräscht, lättlagat och lättpackat, svalt och skönt
En surdeg håller hur länge som helst om man bara friskar upp den emellanåt. Mer om surdegsbak och hur jag bakar både bröd och bullar med endast surdeg eller minimalt med jäst kommer i senare inlägg
Själv väger jag upp smör, torra ingredienser och sånt som är kladdigt (till exempel sirap), men mäter oftast upp sådant som är flytande, till exempel mjölk och vatten
Chiagröt har under några år nu varit ett populärt alternativ till mellanmål eller frukost för oss som äter “clean” raw food, vegan eller helt enkelt bara mjölkproteinfritt
Ps. Ser ni den färdiga limpan längst ut med frön mest på toppen. MIN. . Vi fick verkligen en intensivkurs häromkvällen i att baka bröd och pizza av bakgurun Maria Blohm och Electrolux
Beror på hur du vill ha konsistensen på potatisen i gratängen. Säsongen för potatis är i antågande men det är inte därför jag gör inlägg om potatisgratäng idag
Hur ska de se ut när de är klara. Mm, chokladfondant. Så enkelt och så gott. Och ja, så svårt… Speciellt om man som jag vill få det ännu mer lite perfekt och inte tar samma gräddningstid som funkat perfekt kvällen innan… Jaja, ni ser resultatet av det längre ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.