Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen. ) och skalen som blev över ifrån den + skal från 3 st tidigare humrar vars skal frysts in, använde jag idag till att göra hummerfond
Fin färsk torsk i kylen och hummerskal i frysen. Efter en sväng på torget inköptes ett knippe morötter, ett gäng färska potatisar, fänkål samt persilja
Till ca 2 port, Låt 1dl grädde, 1dl creme fraiche, 1/2 dl vitt vin, 2msk hummerfond(färdig på flaska) och ca 1msk dijonsenap koka ihop, när blandningen kokar lägg i 2st portionsbitar av laxfilè skuren i ca 2cm stora bitar
3 Blanda grädde, mjölk och hummerfond. 3 msk hummerfond. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och lök. Strimla potatis och lök på den grövsta sidan i matberedaren
Tillsätt chillin, häll sedan i vitt vin, hummerfond och cream fraiche och rör runt. 1 msk hummerfond. Igår hade vi lite familjemys med god mat och brädspel
Häll i grädde, crème fraiche och hummerfond och koka upp. Huvudrätten jag bjöd Johan på i fredags var så god att jag gjorde den idag igen när vi hade lite kalas för Johan som fyllt år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.