Fiskrätter

Fiskrätter

  • 123 Recept
Piggvar med sandefjordsås

Piggvar med sandefjordsås

Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den i rikligt med saltat vatten tills den är mjuk och lägg sedan i en vanlig potatispress, blanda med salt smör och äggulor
Sprödbakad torsk med panko

Sprödbakad torsk med panko

4 torskfiléer (à 150 g) 2 dl pankoströbröd rapsolja, till stekning 1 klyfta vitlök, finriven eller pressad 1 citron, finrivet skal kvist timjan, hackade salt (efter smak) svartpeppar (efter smak)
Lättrimmad ugnsbakad lax

Lättrimmad ugnsbakad lax

ca 1 kg laxfilé 1 msk salt 1 msk strösocker 2 krm vitpeppar gärna nymald 4 dl vispgrädde 1 msk pressad citron 2 krm malen svartpeppar eller  2 krm malen vitpeppar 1,5-2 dl klippt dill
Pluras paella

Pluras paella

Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
Ugnsbakad lax med kantarellsås

Ugnsbakad lax med kantarellsås

Börja med att tina de frysta kantarellerna i rumstemperatur. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en smord och ugnsfast form och ringla på olivolja
Friterade bläckfiskringar

Friterade bläckfiskringar

1. Vispa upp ägg med lite vatten. 2. Vänd bläckfiskringarna först i mjöl, sen ägg och sist i ströbrödet. Om ströbrödet inte fastnar, upprepa med vispat ägg och ströbröd