Jag tycker faktiskt ni ska testa de här mandlarna och cashewnötterna. Det största besväret är faktiskt att skålla mandlarna och pilla bort skalet, men har man ont om tid och ork finns det färdigskållade mandlar att köpa
Varm ananas med glass är verkligen gott. ). 4 port1 färsk ananas2 msk smör2 msk mörkt muscovadosocker2 msk limesaft2 msk rom1 dl sötmandel2 msk flytande honung2 msk kokosflingorvaniljglassBörja med mandeln genom att hacka den grovt och låt puttra i en kastrull med honung i några minuter
Gjorde även dessa goda honungsrostade nötter. Honungsrostade nötter ca 70 g hasselnötterca 70 g sötmandelca 70 g cashewnötter1 tsk råsocker1 tsk sambal oelek 1 tsk salt 1 msk vatten1 tsk honungGör så här
Såååå gott det blir när man använder mandelmjöl i sin smulpaj. Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
200 g sötmandlar med skal. Lägg i mandlarna och låt dra 1 minut. Skaka om plåten ett par gånger & håll koll så det inte bränns 200 g sötmandlar med skal
Häll då i mandlarna. Efter ett tag “dör” sockret och blir vitkristalligt – det är då jag trodde att jag helt misslyckats och uppgivet hällde upp mina fåniga mandlar och suckade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.