Honungsglacerat ankbröst med äppel- och sellerisallad, rostad potatis och apelsinsås. Jösses vilken långkörarmeny, Feber och elände gör ju att man liksom tappar lusten att göra någon nytta alls, men den som väntar på något gott
Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Ingredienser till krämen0,5 dl cashewnötter1 dl vattenEn halv pressad citronZesten av en hel citron (ytterskalet)TimjanSaltMycket svartpepparIngredienser till rätten2 morötter2 palsternackor1 kålrot1 rot av en broccoli (andra rotfrukter går lika bra)5 msk olivolja3 msk kallpressad, mörk honung2-3 msk rosmarin, helst färsk men det går bra med torkad3 pressade vitlöksklyftorLite shoyuSalt och svartpepparSå här gör duSkär alla rotfrukter i stavar och blanda med resten av ingredienserna
Helstekt timjans- och honungsglacerad fläskytterfilé. Till den här rätten använder jag mig av en styckningsdetalj som blivit en av de vanligast i detaljhandeln
Har man tid att äta mat när det är VM i Falun. Knappt va. och finns det inte tid att äta så lär det inte finnas tid att läsa någon rolig matblogg heller så vi säger väl så
Gnid in kycklingen i en blandning av olja, tomatpuré, Hpsås och honung. Kör in den i ugnen 1½ timme på 150 grader och ringla sedan lite extra honung över den och glacera i ytterligare 30 min på 170 grader
Används bland annat i Vildas Honungsglacerade rotfrukter med citron- och timjankräm (se bild ovan). Ingredienser0,5 dl cashewnötter1 dl vattenEn halv pressad citronZesten av en hel citron (ytterskalet)TimjanSaltMycket svartpepparSå här gör duMixa ingredienserna till en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.