tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
Årets stora nyhet på julbordet i min värld var de här vegorevbenspjällen. Efter mitt sedvanliga runtgooglande efter och jämförandes olika recept på ”glaserade revbenspjäll” så fastnade jag för Per Morbergs variant – helt enkelt för att det var det mest komplicerade och jag råkade ha i stort sett alla ingredienser hemma
Honungsglacerat ankbröst med äppel- och sellerisallad, rostad potatis och apelsinsås. Jösses vilken långkörarmeny, Feber och elände gör ju att man liksom tappar lusten att göra någon nytta alls, men den som väntar på något gott
Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Jag har skrivit flera tidigare recept på veganska revbenspjäll här på bloggen, men de har alla utgått ifrån att du använder ett eller annat specifikt vegosubstitut för att få till den där köttiga känslan
minst 1 kg tjocka revbenspjällmarinad. chilisåshoisinsåsworcestersås3 vitlökklyftor,pressadejuicen av en halv limematoljaMarinera revbenspjällen i minst 1 timme, gärna över natten. Placera revbenspjällen i en ugnsfastform, slå på marinaden och stek i ugnen 1,5-2 timmar tills köttet är mört. 1 kg tjocka revbenspjäll
Veganska revbenspjäll – på tofu. Hej. Jag hoppas att allt e fint med er. Förra veckan hade jag den stora glädjen att få hänga en eftermiddag med supercoola Clara Henry i vår köksstudio
Ingredienser till krämen0,5 dl cashewnötter1 dl vattenEn halv pressad citronZesten av en hel citron (ytterskalet)TimjanSaltMycket svartpepparIngredienser till rätten2 morötter2 palsternackor1 kålrot1 rot av en broccoli (andra rotfrukter går lika bra)5 msk olivolja3 msk kallpressad, mörk honung2-3 msk rosmarin, helst färsk men det går bra med torkad3 pressade vitlöksklyftorLite shoyuSalt och svartpepparSå här gör duSkär alla rotfrukter i stavar och blanda med resten av ingredienserna
Revbensjäll behöver inte ta 1oo år att göra inte heller långlagas i ugn. Jag har lärt mig av min kompis Eva här i KL hur man gör möra och saftiga revben enkelt
Dessa revbenspjäll hade vi på julbordet. Revbenspjällm smak av kanel, soja & rödvin6-8pers 1 kg tjocka revben3 msk tamarisoja1 tsk kanel1 msk flytande honung2 tsk salt1 tsk svartpeppar1 dl rödvinsmör Smöra en ugnsform och lägg i spjällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.