Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Morötterna är köpta färdiga. 3ägg3 dl socker3 dl vetemjöl1tsk vaniljsocker3tsk bakpulver1½ tsk kanel1tsk kardemumma½ tsk malen ingefäraen nypa salt1½ dl solrosolja4½dl rivna morötter. 1) Sätt ugnen på 150 grader2) Vispa ägg och socker pösigt3) Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten4) Tillsätt olja och morötter5) Häll smeten i formar, ( jag får aldrig plats med hela smeten i 12 formar)6) Grädda i mitten av ugnen 12 -15 min. 4½dl rivna morötter
Honungsglacerat ankbröst med äppel- och sellerisallad, rostad potatis och apelsinsås. Jösses vilken långkörarmeny, Feber och elände gör ju att man liksom tappar lusten att göra någon nytta alls, men den som väntar på något gott
Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
2 större morötter. Riv moroten och kålen grovt, alt hacka/strimla vitkålen. Hacka löken. Rör samman grönsakerna, mjöl, bakpulver och kryddor samt äggulorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.