Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädde och hjortronsylt. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt bladen i gräddblandningen, rör om ordentligt, sila och häll upp i glas
Idag är det första mars go´vänner. Den allra första riktiga vårmånaden. Oj vad jag har längtat efter vår denna mörka och solfattiga vinter som satt sig som klister i både kropp och själ
Jag hade tänkt ge er det här recept-inlägget redan igår men jag hann inte, helt plötsligt var klockan efter midnatt och jag var alldeles för trött för att sätta mig vid datorn
Något festligt till Nyår, tänkte jag, men som ändå är lätt att förbereda och ha klart att servera. På sistone har jag experimenterat en del med olika pannacottor, och är samtidigt lite besatt av hjortron som jag tycker är mycket gott men svårt att kombinera
Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens. Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
Pannacotta med Dolce Latte och pistaschströssel, Pannacotta med mango och vit choklad, Saffranspannacotta, Hjortronpannacotta med passionsfrukt, Moccapannacotta, Yoghurtpannacotta med kanel- och kakaokryddad nöttopping, Lingonpannacotta
Den hade kollapsat helt när gästerna kom tillbaka efter tolvslaget… Förra året gjorde jag hjortronpannacotta med champagnegelé till de vuxna, barnen fick passionsfruktssorbet med mangotopping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.