Ugnsbakad Ädelost med varma Hjortron 50 gr Ädelost 1 dl Hjortron 5 Valnötter En knippe färsk Persilja Rapsolja till fritering Lägg hjortron och ädelost i en ugnsfast form
Servera med de varma hjortronen, hjortronsorbet, björnbärssorbet och björnbärssås. Egentligen skulle det "bara" ha varit hjortronsorbet och varma hjortron till kakan men eftersom hjortronen var slut i butik 1 köpte jag på mig björnbär som reserv. Varma hjortron1 paket frysta hjortron (250 g)1 dl strösocker3/4 dl vatten1 msk glykos1/2 vaniljstång2 msk pressad citron
En saffransostkaka baserad på keso och toppad med yoghurt och varma hjortron. I vanliga fall gör jag den här ostkakan med kanel och kardemumma och serverar den med varma hallon
Passade perfekt med de varma hjortronen till och knäckflarn. Sist ut i går blev denna goda efterrätt. Receptet har tidigare varit med i "Halv 8 hos mig"
Som tillbehör fungerar det jättebra med varma hjortron (värm i kastrull eller micro med lite råsocker) och kanske honung eller honungsnötter och eventuellt grädde
Alltså den här smörgåstårtan. Du bara måste testa den. Hur god som helst. Perfekt att bjuda kompisarna, grannarna eller föräldrarna på en fredagkväll tillsammans med ett glas vin
Smörgåstårtan görs i fyra lager. Lager nr 1. Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.