En saffransostkaka baserad på keso och toppad med yoghurt och varmahjortron. I vanliga fall gör jag den här ostkakan med kanel och kardemumma och serverar den medvarma hallon
Servera med varm hjortronmylta eller sylt. Rör samman det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och bred ut smörkrämen på den färdiggräddade, avsvalnade botten (ta bort smörpappret)
Som tillbehör fungerar det jättebra medvarmahjortron (värm i kastrull eller micro med lite råsocker) och kanske honung eller honungsnötter och eventuellt grädde
Rör i mango chutney och smaka av med salt och peppar. Lägg en hönökaka på en plåt med bakplåtspapper. Lägg hälften av fyllningen ovanpå och lägg på nästa skiva, lägg på nästa lager med fyllning och på med sista skivan hönökaka
Krydda med peppar. Blanda allt med creme fraiché och den hackad skinkan. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor 2 paket bacon
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.