Skeda upp bärkompotten, klicka på mascarpone och toppa med flytande honung. När en lång och god middag börjar närma sigsitt slut är det ibland skönt att ha en enkel men tjusig efterrätt att servera
Går att varierai det oändliga. Väldigt mättande och fyller sötsugsbehovet när den slår till. Här har jag gjort den med ekologiskapelsin, men ofta tar jag mango, jordgubbar, hallon eller vad jag har hemma
Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma
Är man hjortronälskare som jag är kommer den här parfaiten att falla en i smaken. Hjortronsylt. Det var faktiskt så att man hade lust att slickatallriken efteråt vilket måste vara ett väldigt bra betyg
Ha imascarpone osten försiktigt med en sked. Smörj två formar och lägg åt sidan. (Har du vispat grädden hårt innan du blandat imascarponen så kommer grädden klumpa sig när du då ska ha imascarponen
Här kommer receptet på lördagens smarriga efterrätt med bland annat hjortron. Rårörda hjortron. I dag blev det en vab-dag hemma i soffan med Ida (inte vad jag hade planerat)
Blev gott, men jag hade för stora glas så det blev lite väl mastigt. Mascarponecremen. Så nästa gång jag gör detta kommer jag använda betydligtmindre glas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.