Pågens bageri har lanserat flera olika brödsorter. Focaccia har tagits fram tillsammans med Pågens italienske bagare Carmelo di Bartolo och har medelhavssmaker av rosmarin, olivolja och havssalt
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Har ni plockat fram dom än eller står de fortfarande kvar och dammar i nåt köksskåp
Hoppas era juldagar har varit bra. Å så har man varit så mätt hela julen, trots att jag i år försökte tänka mig för Men två omgångar ris a la Malta lägger sig ju lätt som ett täcke överst och skapar en härligt god mättnadskänsla
Jag har bara gjort det en gång förut så jag är fortfarande i experimentfasen. Jag har ju haft sån tur att jag har fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst
Och idag ska jag iväg och träffa min farmor för första gången på väldigt länge och tänkte ta med fika så nu på morgonen har jag bakat havredrömmar och rulltårta
När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk. Så jag gjorde vitchoklamousse, enligt lillasysters recept på choklad cheesecake, men jag serverade den portionsvis
Nästa gång kommer jag ha i mer kryddor, så jag har lagt till dem i parentes i receptet. När jag för många år sedan gjorde praktik i Sheffield så åt jag en baguett med något som jag antar var en variant av pulled pork
Japp, nu har vi julat hela lägenheten klar idag, vi har alltså plockat fram rubbet. ) Granen har fått en ny plats i år och den hälsar att den trivs väldans bra där i hörnet i tv-rummet
Andra degar har mer stuns och är formbara. Foto. Eva Hildén. Texten nedan är hämtad ur boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och deserter av mig Nilla Gunnarsson och Susanne Hovenäs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.