Överlag skulle man kunna kalla detta ett maskulintvin som egentligenlite för syltigt, lite för kryddigt och på samma gång silkigt och lättdrucket – dock, och det här ett stort dock – till den turkiska maten balanseras det upp och fungerar faktiskt förvånansvärt bra
Visst måste den mänskliga handen hjälpatill men jag ger all eloge till våra elektriska köks vänner. Detfinns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
Detvietnamesiskaköket är verkligen en guldgruva. Det känns interiktigt som Sichuan, ännu. Lätt, friskt och spännande med fermenterade, syrliga och söta toner
Så för att vända en tråkdag till något betydligtroligarefickdetbli en dag köket, bland kastruller, vispar och en massa gottigt, bara sånt som gör mig på betydligt bättre humör
Vi börjar veckan vegetariskt, helt enligt Meatless Monday konceptet, och vi gör det med hjälp av en squashgratäng smaksatt med bland annat fetaost och basilika
Marmara området och Egeiskaområdet. Det produceras även grönsaker. Turkiskaköket är stort. Turkiet utgörs geografiskt av olika områden och varje del har sin egen specialité
Det kan hända att det är något helt nytt vikommit på och har viintedet så får ni hojta. Okej, gör er redo för ett supergott alternativtill fredagstacosen
Här har jag inspirerats från detitalienskaköket och deras maträtt ”ziti”, men då haft i kalkonbacon istället för korv plus att jag har ivita bönor i tomatsås och soltorkade tomater
Blanda alla kryddor tillmarinadeni en mixer och kör tillsdetblirmixat. Per Morberg går rakt inimitt hjärta när han bjöd oss tittare på karibisk mat med karibiskstämning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.