Det gör jag bäst promenerandes med hund sällskap. I eftermiddag har jag gått en långrunda med Tyra. Det finns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
men ack så äckligt det blev och därmed blev flaskan också stående i hyllan. Köpte en flaska Drambuie förra julen då jag hörde ett äggtoddy recept smaksatt med denna alkoholhaltiga dryck
Alltså med risk för att låta allt för negativ, men vilket deppväder. Så för att vända en tråkdag till något betydligt roligare fick det bli en dag köket, bland kastruller, vispar och en massa gottigt, bara sånt som gör mig på betydligt bättre humör
Efter lite sökande både häran och däran beslöt vi att den skulle få ingå i en gratäng med andra godsaker, ett beslut som visade sej var väldigt lyckat - om vi får säga det själv
- Kör försiktigt -. men ack så äckligt det blev och därmed blev flaskan också stående i hyllan. Köpte en flaska Drambuie förra julen då jag hörde ett äggtoddy recept smaksatt med denna alkoholhaltiga dryck
Servera med bär eller stekt äpple med kanel och socker. Lägg alla ingredinser i en kastrull utom gelatinbladen som läggs i en skål med kallt vatten där gelatinet blir mjukt på ca 5 minuter
Vegetarisk Kung Pao med blomkål. Garnera med färsk koriander vid servering. med frön. Här kommer 3 supergoda maträtter från det Sichuanska köket. 1st skivad röd chili med frön. 1st medelstor tunnstrimlad röd paprika. Slå olja i en medelvarm panna, stek Dou ban jiang i 1 minut, tillsätt vitlök, ingefära och stek 2 minuter. Häll olja i ett medelhett stekjärn eller wok, lägg i vitlök, ingefära, vårlök, sichuanpeppar och chilin, fräs runt i 2 minuter. Häll i stir fry såsen och låt bli hett igen, lägg i paprikan och fräs 2 minuter, sist i med jordnötterna, fräs 30 sek. 1st medelstor
Våra hjärnor gick genast igång, visst lät det gott och visst är det kul med köttbullar, men eftersom "någon" här hemma rullar en hel massa köttbullar på jobbet så tyckte "någon" att det krävdes en liten förändring
Den här gången valde jag att bli lite inspirerad av de goda smakerna i det marockanska köketmed både inlagd inlagd citron, spiskummin och färsk koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.